Міносвіти "зекономило" на кримських абітурієнтах

Громадські активісти пропонують абітурієнтам-кримчанам подавати клопотання на Міносвіти про надання пільг при розподілі бюджетних місць

Про це заявив голова громадської організації "Кримський центр ділового та культурного співробітництва "Український Дім" Андрій Щекун, повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні для кримчан не закладено в бюджеті жодного державного місця при вступі до вишів. Тобто, сьогодні кримчани за бортом", - сказав Щекун.

Активіст додав, що після анексії Криму Росією на півострові закриті всі українські вузи, профтехучилища, а це звільнені кошти, які, зокрема, призначалися для виплат стипендій, зарплат викладачам і т.д.

"Ми сьогодні організовуємо десятки клопотань і вони будуть адресуватися Міністерству освіти і науки, щоб ті діти, які не надійшли на бюджетні місця, кримчани і внутрішньо переміщені особи, могли б написати ці клопотання на Міністерство освіти і науки. І все-таки зобов'язати Міносвіти виділити пільгові місця для дітей внутрішньо переміщених осіб і фінансувати їх за бюджетні кошти", - зазначив Щекун.

За його словами, жоден із законів, в якому йдеться про внутрішньо переміщених осіб або про тимчасово окупованій території, не передбачає питань освіти.

Раніше Квіт повідомив, що випускники шкіл з Криму та окупованих територій Донбасу мають всі шанси вступити в українські вузи. Також Квіт зазначав, що абітурієнтам з Криму і Донбасу як виняток дозволяється подавати документи на вступ без військового квитка та прописки.