Міжнародна федерація вимагає пояснень від Росії за допінгових чемпіонів-легкоатлетів

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) попереджена про необхідність надати до кінця тижня пояснення в Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій (ІААФ) у зв'язку з підозрами в порушенні російськими спортсменами антидопінгових правил

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на німецький телеканал ARD.

"До кінця наступного тижня ВФЛА має відреагувати на звинувачення в порушенні російськими спортсменами антидопінгових правил. Якщо федерація цього не зробить, ІААФ може вжити заходів щодо обвинувачених спортсменів і тренерів до початку чемпіонату світу в Пекіні",- наголошується в сюжеті телеканалу.

У неділю на телеканалі ARD був показаний черговий сюжет в рамках розслідування про систематичне вживання допінгу легкоатлетами. Згідно з твердженням авторів сюжету, чотирирічна дискваліфікація загрожує бігункам на 800 м олімпійській чемпіонці Марії Савіновій, бронзовому призеру Олімпійських ігор Катерині Поістоговій, чемпіонці Росії Анастасії Баздирєвій, а також бігунці на 1500 м Христині Угаровій.

Довічна заборона на діяльність загрожує головному лікарю та науковому співробітнику Сергію Португалову, старшому тренеру збірної Росії групи витривалості Олексію Мельникову, особистому тренеру Баздирєвої Володимиру Казаріну і тренеру Володимиру Мохнєву

Чемпіонат світу з легкої атлетики відбудеться в Пекіні 22 - 30 серпня.

Як уже повідомлялося, міністр спорту Росії Віталій Мутко ще минулого тижня заявив, що здогадується, яким буде фінальний результат досліджень Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) по чемпіонатах світу 2005 і 2007 року. І тому говорив про посилення російської делегації на чемпіонат світу в Пекіні юристами.