Путін не проти, щоб у кримських санаторіях "наливали"

Глава Криму Сергій Аксьонов пропонує законодавчо дозволити вживання вина в російських санаторіях з лікувальною метою. Путін не проти

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"В курортології усього світу широко використовується енотерапія - лікування вином. Пропоную дозволити споживання вина в санаторно-курортних та інших лікувальних закладах при проведенні енотерапії відповідно до методичних рекомендацій застосування цієї терапії в лікувальних і рекреаційних програмах на курорті, затверджених органами державної влади суб'єктів Росії у сфері охорони здоров'я", - заявив Аксьонов.

Він також пояснив, що результати низки досліджень довели позитивну роль вина в профілактиці стресу, інфарктів і ураження кровоносних судин, що впливають на розвиток ішемічної хвороби серця.

Президент Росії Володимир Путін схвалив ідею продажу і розпивання вина в санаторіях.

"Звичайно, елементарна логіка підказує, що, напевно, правильно дозволити. Тому що людина вийшла за ворота - і все: купила все, що хочеш. Який сенс забороняти?"- сказав президент.

Повідомляється, що заступник міністра охорони здоров'я Тетяна Яковлєва попросила главу держави дати МОЗ доручення вивчити методики винотерапії, а також зазначила, що медичні працівники не проти введення поняття "культурне вживання вина".

На сьогодні в Україні діє заборона на вживання вина в медичних та санаторних закладах.