Сьогодні суд винесе обвинувачення за фарбування зірки на московській висотці

Таганський суд Москви розгляне по суті так звану "справу руферів". П'ятеро російських знаходяться під арештом за пофарбування зірки над висоткою, в якому зізнався український активіст

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

Сьогодні відбудеться перше засідання суду у справі "московських руферів", які знаходяться під арештом за пофарбування зірки над висоткою в Москві у жовто-синій. Прокурор оголовить обвинувачувальне заключення, після чого підсудні та захист висловлять свою позицію.

Засідання проходитиме у відкритому режимі.

Під час попереднього судового засідання суд відхилив клопотання захисту про повернення провадження до прокуратури для усунення порушень, які, на думку адвокатів, є у матеріалах справи.

Нагадаємо, п'ятеро росіян знаходяться під арештом за "вандалізм і хуліганство за політичними мотивами" після того, як зірка над однією з московських висоток була пофарбована у синьо-жовті кольори.

Хоча український руфер Мустанг одразу ж зізнався у вчиненні цієї акції та передав слідству відео, де видно, що фарбував зірку він один, російські парашутисти продовжують перебувати під слідством.