Хто буде головним по українській солі

Як відомо, 20 серпня в Міністерстві АПК відбудеться конкурс на посаду генерального директора ДП "Артемсіль", найбільшого підприємства з видобутку та реалізації кухонної солі на території Центральної та Східної Європи

Виробничі потужності держпідприємства розташовані в Соледарі, звідки в 22 країни експортується 7 млн ​​тонн продукції на рік.
На посаду гендиректора підприємства претендує низка кандидатів, за кожним із них стоїть певна фінансово-політична група.

Наприклад, народний депутат Верховної Ради України VIII скликання, екс-мер Калуша, екс-президент промислово-виробничої корпорації "Техно-Центр" Ігор Насалик, згідно з інсайдерською інформацією "РБК-Україна", намагається закріпити на посаді Генерального директора держпідприємства "Артемсіль" Андрія Журавльова, який тривалий час працював у ППК "Техно-Центр".

Відомо, що за вказівкою керівництва "Техно-Центр" Журавльов з 2000 по 2004 рік очолював наглядову раду "Єнакіївського цементного заводу", який на той період входив до складу даного ППК.

Нині Андрій Журавльов є тимчасово виконуючим обов'язки генерального директора держпідприємства "Артемсіль".

Також, згідно з інсайдерською інформацією, не проти повернутися на підприємство і Денис Фоменко, колишній в.о. генерального директора ДП "Артемсіль". Він змінив у грудні минулого року призначеного у 2014 році Олександра Степаненка.

Незабаром після свого призначення екс-директор соледарського спортклубу Степаненко заснував посаду, що раніше ніколи не існувала, виконавчого директора і призначив на неї менеджера донецького автосалону Дениса Фоменка.

Як розповідав from-ua.com Олександр Степаненко, його знайомство з Денисом Фоменком сталося на одній з конференцій Партії регіонів. Сам Фоменко був одним з керівників місцевої організації "Молодих регіонів". Фоменко тісно пов'язують з екс-регіоналом Сергієм Клюєвим - братом екс-голови Адміністрації президента Віктора Януковича.

Варто зазначити, що за підсумками роботи комісії КРУ, що завершилася в серпні, знайдені фінансові порушення. Нині ведуться судові процеси за гроші держпідприємства.

Також контролюючими органами було виявлено надання Степаненку Фоменком незаконної знижки для дилерів у розмірі 900 тис. гривень і факт незаконної виплати Степаненку 50 тис. гривень. Буде цікаво дізнатися, що Олександр Степаненко звільнений за прогули.

Саме тому можливе повернення екс-менеджера автосалону Дениса Фоменка загрожує підприємству банкрутством.