Люк Бессон зніме фільм про загибель підводного човна "Курськ"

Кінокомпанія французького режисера Люка Бессона EuropaCorp зніме фільм про загибель російського атомного підводного човна "Курськ"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Режисером фільму стане данець Мартін Зандвлієт, який раніше зняв такі фільми як "Смішна людина" і "Ангели Брукліна".

Сценарій для картини напише американець Роберт Родет, чий сценарій фільму "Врятувати рядового Райяна" завоював премію "Оскар". Родет також відомий як сценарист фільмів "Летіть додому" і "Патріот".

EuropaCorp — французька кіностудія, заснована Люком Бессоном і П'єром-Анжем Ле Погамом. EuropaCorp належать права на такі фільми, як "Заручниця", "Артур і мініпути", "Перевізник 3" і "Хітмен", "Люсі".

Багато всесвітньо відомих акторів знімалися у фільмах виробництва EuropaCorp: Джим Керрі, Джет Лі, Морган Фріман, Сальма Хайек, Томмі Лі Джонс, Джон Малкович, Пенелопа Крус, Джейсон Стейтем, Девід Духовни, Бріттані Мерфі, Ліам Нісон, Юен Макгрегор, Мадонна, Роберт де Ніро, Лу Рід та інші.

Атомний підводний човен "Курськ" затонув у Баренцевому морі 12 серпня 2000 року. Крейсер брав участь у військово-морських навчаннях. Всі 118 осіб, що перебували на борту підводного човна, загинули. Згідно з офіційною версією, причиною загибелі судна став вибух торпеди на борту у ході підготовки до умовної торпедної атаки.

Нагадаємо, вчора повідомлялось, що два племінники підводника, який 15 років тому загинув на підводному атомному човні "Курськ", прийшли на кладовище у футболках, які прославляють президента Росії.