СБУ заблокувала діяльність створеного "ДНР" терористичного осередку

Служба безпеки України спільно з міліцією заблокувала діяльність терористичної мережі "ДНР", що функціонувала на території міст Костянтинівка і Дружківка Донецької області

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"Під час окупації цих населених пунктів бойовиками "ДНР" члени мережі були завербовані так званими "спецслужбами" псевдоутворення", - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що члени мережі брали безпосередню участь у захопленні місцевих органів влади, збирали та передавали терористам відомості стосовно проукраїнські налаштованих мешканців, а також зі зброєю чергували на блокпостах.

Чотирьох членів угруповання затримано, ще двох - оголошено у розшук.

"Під час обшуків за місцем проживання зловмисників вилучено карабін Симонова з оптичним прицілом, дві нарізні та 11 гладкоствольних рушниць, велику кількість набоїв, 10 мобільних телефонів, комплекти військової камуфльованої форми, $4,3 тис., 6 тисяч євро, 5 тисяч гривень, значну кількість виробів із золота", - наголосили у прес-центрі.

Також виявлено посвідчення працівника Федеральної міграційної служби Росії, паспорти і трудові книжки шести громадян України, які сепаратисти, можливо, використовували у протиправній діяльності.

Нагадаємо, СБУ затримала мешканця Дніпропетровська, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах за гроші кураторів з Російської Федерації.

Фото: sbu.gov.ua