В очікуванні "тітушок": міліція заблокувала центр Житомира

У Житомирі міліція в очікуванні провокацій від "тітушок" півдня тримала в оточенні будівлю облдержадміністрації та площу, на якій вона розташована

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

В будівлі облдержадміністрації мало відбутися засідання громадської ради, де збирались обговорювати бурштинові питання. До міліції надійшла інформація, що готуються провокації, а до Житомира їде до двох сотень "тітушок". Їх, мовляв, найняли особи, які хочуть прибрати в свої руки бурштинові копальні.

"Як нам відомо, їм платять, щоб зробити тут невелику дестабілізацію. Для того, щоби влада не приймала закон про бурштин", - заявив представник житомирського "Автомайдану" Валерій Арушанян.

Згодом майже три сотні людей таки зібрались і провели мітинг під будівлею обладміністрації. Вимагали, зокрема, і відставки очільника області.

"Мені ніхто нічого не платив, і я не схожий на "тітушку". Я тут з власної волі. Призначаються люди, створюється якась така вертикаль, незрозуміло яка, і кожен тягне своїх людей. Громадські слухання не відбуваються", - розповів учасник акції протесту Микола Широкін. 

Нагадаємо, що нещодавно працівники СБУ вилучили у Житомирі майже 400 кг незаконно видобутого бурштину у громадянина Росії.