Від мобілізації ухиляються 26,8 тис. українців, - Міноборони

Міністерство оборони виявило 26,8 тисячі українців, які ухиляються від мобілізації

Про це на брифінгу розповів заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу Олександр Правдивець, передає Еспресо.TV.

"Кількість громадян, які після оповіщення не прибували до військових комісаріатів, складала 50-55%. Внаслідок цього виявлено "ухильників" від мобілізації в кількості 26,8 тисячі осіб" - сказав він.

"На сьогоднішній день відкрито за такими випадками 5 811 адміністративних проваджень, за результатами яких, громадян було притягнуто до адміністративної відповідальності, а також відкрито майже 1,5 тисячі кримінальних проваджень за ухилення від мобілізації", - додав полковник.

Також, за словами Правдивця, 61% тих, хто прибув на медкомісію, виявилися не придатними до несення служби за станом здоров'я.

Як повідомлялося, план призову в рамках шостої хвилі мобілізації було виконано на 60%. Також Правдинець раніше розповів, що Міноброни не дозволить українцям легально відкуплятись від призову.