Винуватцями вибуху у Таїланді можуть бути сепаратисти, - BBC

Масштаб і характер атаки вказують на іноземне походження нападника. Це можуть бути таїландські сепаратисти або китайські уйгури

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BBC.

"Є припущення, що атака може бути пов'язана з конфліктом із мусульманськими сепаратистами у південному Таїланді, але політичне насилля було обмежене трьома південними провінціями і ніколи не доходило до столиці", - пише аналітик Павін Чачавалпогнпун із Кіотського Університету.

Він розглядає також версію з мусульманською уйгурською меншістю у Китаї.

"Вони незадоволені тим, що Таїланд депортував уйгурських біженців назад до Китаю, де меншість скаржиться на переслідування. Вони могли хотіти покарати Тайську державу", - стверджує автор.

Важливою деталлю, на його думку, є те, що зазвичай міжнародні терористи одразу беруть на себе відповідальність. У випадку з Бангкоком цього досі не відбулось.

Аналітик стверджує, що вибрати релігійну святиню мішенню міг лише іноземний нападник, оскільки у Таїланді панує висока культура толерантності. Масштаб трагедії також свідчить про амбітні цілі злочинців. Раніше країна бачила напади, але зовсім не такого розмаху.

За повідомленнями, від вибуху в центрі Бангкоку загинуло 27 осіб. Завдяки записам із камер спостереження особу підозрюваного уже встановлено.