Фотофакт: На Луганщині підірвали поїзд із вугіллям, що їхав на ТЕС Ахметова

Банд-формування "ЛНР" та спецслужби Росії замінували залізничне полотно та підірвали потяг, що віз вугілля на ТЕС Ріната Ахметова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Дмитра Булатова, колишнього міністра молоді та спорту, який нині служить в АТО. Інформацію про теракт Булатов розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора близько 15:00 на околиці села Нижнє Тепле Луганської області стався теракт, організований незаконним озброєним бандформуванням ЛНР за участі спецслужб Російської Федерації.

Диверсійно-розвідувальна група противника у складі трьох чоловік замінувала залізничне полотно, що проходить по підконтрольній Україні території. За словами очевидців, рухомий склад ішов з боку "ЛНР" на Луганську ТЕС, яка належить одіозному олігархові Ринату Ахметову", - написав Дмитро Булатов.

Фото: https://www.facebook.com/dmitry.bulatov

За його словами, під рельси було закладено дві міни ТМ-62М. Вони мають 7,5 кг тротилового заряду і тротилові шашки по 400 гр. Полотно було заміноване на повороті, там, де погана видимість. Детонували міні тоді, коли проходив потяг.

Під укіс пішло тільки два останніх вагони, інша частина складу в нормі, стверджує Булатов. Через теракт вжито додаткових заходів безпеки.

Нагадаємо, раніше ГУМВС України в Луганській області повідомляло, що через вибух на станції "Нижня Тепла" з рейок зійшли три вагони з вугіллям.