Фотофакт: В Латвії вандали викрадають труни із могил

Вандали осквернили могили на кладовищах в Юрмалі і Ризі та викрали труни

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на delfi.

"Це зробили не тварини, а людиноподібні істоти. Назвати їх людьми не повертається язик. Але найстрашніше навіть не розриті могили, а те, що вони були порожні. Майже ніяких слідів від похованих тут людей не залишилося, лише розкидані в деяких місцях кістки, тріски від трун і одна напівзотліла туфелька.

Фотографії зробили через пару днів, у вихідні, коли приводили могилу в порядок. У перший день все було ще страшніше. Поліцію ми викликали, але про подальшому ході розслідування ми не знаємо ", - розповідає жінка, яка побачила розриті могили.

Портал Delfi зв'язався з представниками Державної поліції (ДП) і з'ясував, що аналогічний випадок минулого тижня стався і на кладовищі Лачупі в Ризі, де невідомі особи таким же чином осквернили декілька могил. Як повідомив фахівець з громадських зв'язків ДП ​​Дайріс Анучінс, в обох випадках порушені кримінальні справи і розпочаті розслідування.

"Точне число могил на даний момент невідомо, оскільки ми, можливо, отримаємо додаткову інформацію від осіб, які обслуговують кладовище, і відвідувачів. Інформація про подію надійшла до правоохоронних органів в понеділок, 17 серпня", - додав Анучінс.