Росія хоче заборонити квіти ще й зі Словаччини і Чехії

Россільгоспнагляд може заборонити поставки квіткової продукції із Чехії та Словаччини

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на ТАСС.

Глава Россільгоспнагляду Сергій Данкверт заявив, що ці країни ігнорують вимоги Росії щодо сертифікації продукції, що надходить із Нідерландів.

"У нас зараз є виявлення квітів із Нідерландів, Словаччини. Якщо служба Словаччини не виконує вимоги, то тоді ми підемо на введення обмеження ввезення квітів", - сказав він.

Він наголосив, що заборона може торкнутися і Чехії.

"Із Чехією теж є питання. По-перше, вони з нами не вийшли на переговори, на відміну від Польщі, Литви і Латвії. По-друге , ми моніторимо поставки, у них є виявлення небезпечної продукції", - додав Данкверт.

Нагадаємо, наприкінці липня Россільгоспнагляд грозився, що може ввести заборону на постачання квітів з Нідерландів, якщо європейські контролюючі органи не приймуть російські пропозиції з питання фітосанітарної безпеки. Невдоволення відомства викликав західний квітковий трипс - дрібна комаха, яке живе на квітках і листі. Як зазначалося, трипс небезпечний тим, що є переносником різних вірусів. Пізніше у Россільгоспнагляді заявили, що нідерландські квіти потраплятимуть у Росію лише після експертизи.