Сьогодні у Києві судять тітушок, які калічили активістів Майдану

Шевченківський районний суд Києва проводить сьогодні повторне перше слухання у справі тітушок, які калічили майданівців у ніч з 18 на 19 лютого

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Шевченківського районного суду міста Києва.

"Обвинувачених троє: Костенко Сергій, Гебан Олег та Павицький Сергій. Проходять по справі Майдану, а саме по використанню вогнепальної зброї проти активістів Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на розі вулиць Велика Житомирська та Володимирська. Вони - члени однієї з груп, яким, за деякими свідченнями, зброю видали працівники МВС", - повідомив Еспресо.TV один із потерпілих, активіст Ігор Чернецький.

За його словами, перше підготовче судове засідання відбулося 29 липня, але тоді прокуратура допустила багато помилок. Через це розгляд справи перенесли.

"Потерпілих по цій справі сім. В усіх вогнепальні поранення. Усі ми ще продовжуємо лікуватися. Це одна з небагатьох справ, яка доведена до суда", - сказав Чернецький.

Нагадаємо, нещодавно ГПУ передала до суду суду обвинувальний акт за підозрою трьох осіб у злочинах проти учасників Революції Гідності, зокрема в Маріїнському парку, на вул. Липській та на перехресті вул. Володимирської та Великої Житомирської в м. Києві.