Студенти КПІ розробили безконтактну технологію керування дронами

Двоє студентів працюють над системою, яка дозволить керувати безпілотниками за допомогою жестів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AIN.UA.

Студенти Олександр Бівзюк та Євген Поправка працюють над технологією, яка дозволить безконтактно керувати дронами, свій проект хлопці назвали Gestus.

В основі машини лежать два браслети і хост, а також комп’ютер, який використовується лише на первинній стадії розробки. За допомогою нескладних маніпуляцій руками з хосту відходить сигнал, який задає напрям польоту гаджету. Система працює наступним чином: вбудований акселерометр відправляє пакет з даними на хост про сторону, в яку нахилена рука, і значенням кута, якщо він змінюється.  

Юнаки зізнаються, що технологія поки що потребує значних доробок, але впевнені, що перший етап їхнього проекту пройшов вдало.

Спочатку студенти хотіли створити цей апарат для мобільних пристроїв та ПК, щоб перемикати музичні композиції, але пізніше їм запропонували використовувати їхні наробки для платформ типу “гусінь”.

Цю технологію вихідці з КПІ представили спочатку на Kyiv Mini Maker Faire, а потім подались і на Make It Show. В обох випадках, винахід Олександра та Євгена глядачам сподобався і вони вирішили продовжувати роботу над Gestus.