У Клімкіна відповіли на пропозицію щодо участі Польщі в переговорах по Донбасу

Україна не проти участі Польщі в переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі, однак для цього потрібна ще й згода підтримуваних Росією бойовиків

Про це в ефірі "5 каналу" заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Жодного сумніву в дружніх намірах Польщі у нас немає. Але об'єктивно склався такий формат (Мінський. - Ред.), і він буде змінений тоді, коли всі причетні до нього сторони домовляться про це", - сказав Кулеба.

Посол також спростував чутки про те, що це нібито Україна не хоче зміни формату. "Це неправда, нас задовольнять будь-які інструменти, які дозволять досягти необхідного результату", - запевнив він.

При цьому дипломат також вважає необхідним прораховувати далекосяжні наслідки зміни формату.

"Якщо ми розширюємо переговорний формат, наприклад, за рахунок Польщі, то чи діятимуть Мінські домовленості, під якими підписалися тільки чотири лідери?" - зауважив Кулеба.

Він також переконаний, що "на всіх цих речах, безумовно, буде грати Росія, і тому не слід сприймати зміну формату як панацею від всіх хвороб".

Нагадаємо, нещодавно президент Польщі Анджей Дуда запропонував президенту України Петру Порошенку новий формат мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі. Так, мова йде про приєднання до переговорного процесу найсильніших держав Європи, а також сусідів України, в тому числі Польщі.