У прокуратурі розказали, звідки і з якого калібру стріляли по Сартані

У рамках кримінального провадження за фактом обстрілу бойовиками Сартани в Іллічівському районі міста Маріуполя встановлено, звідки і з якого калібру відкрили вогонь по селищу

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

"Згідно з висновками експертів та спеціалістів, враховуючи кути нахилу вхідних отворів снарядів, характер пошкоджень оточуючих будівель та предметів, форм і розмірів воронок, встановлено калібр снарядів (120-122 мм), траєкторію їх руху - в напрямку зі сходу на захід", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього встановлено, що вогонь вівся з відстані приблизно 12 км із застосуванням установок САУ (Самохідна артилерійська установка. - Ред.).

"Таким чином, слідством встановлено, що обстріл здійснювався з території, непідконтрольній Україні", - резюмували у відомстві.

Як повідомлялося, у звіті ОБСЄ за 17 серпня "зазначається", що обстріл селища Сартана здійснювався із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями артилерії. Також місія зауважила, що вогонь вівся в основному зі сторони сходу (зі сторони бойовиків. - Ред.) із застосуванням 122-мм або 152-мм артилерійських снарядів.

Нагадаємо, число жертв обстрілу селища зросло до трьох осіб. З пораненнями, за останніми даними, до медиків звернулися семеро людей.

Як повідомлялося, увечері 16 серпня терористи почали обстріл околиць Маріуполя. Зокрема, під ворожий вогонь потрапили смт Сартана і селище Лебединське. 

Читайте такожЯк виглядає Сартана після обстрілів терористів.