У Росії попросили Путіна знищувати іноземні джинси та пуховики

Російські текстильники запропонували Володимиру Путіну спалювати контрабандні брендові речі з Європи

Про це пише Еспресо.TV з посилання на "Московський Комсомолець".

Глава Асоціації текстильників Шамхал Ільдар направив Володимиру Путіну лист з проханням ввести закон про знищення контрабандних виробів текстильної та легкої промисловості з країн ЄС, затриманих на кордоні або виявлених вже на території Росії.

На його думку, знищення одягу, що ввозиться до Росії, може мотивувати до роботи вітчизняне швейне виробництво.

За його словами, основним видом контрабанди сьогодні є імпортні куртки, пуховики і джинси. Їх часто ввозять в країну незаконно і продають набагато дорожче, ніж вони коштують в реальності.

"Контрабандний одяг знищують, наприклад, в Іспанії. І це значно підтримує конкурентоспроможність місцевих виробників.Більшість же ганчірок масового сегмента до нас йдуть не з Італії чи Франції, а з Китаю, В'єтнаму, Індії, Пакистану та інших країн Азії", - пояснив він. 

Також Ільдар запропонував заборонити закупівлі виробів текстильної та легкої промисловості імпортного виробництва і для держкомпаній. Такі закупівлі, за його словами, сьогодні становлять понад $400 млн, включаючи закупівлі технічного текстилю.

"У нових умовах фірми не повинні купувати за кордоном текстиль, який використовується в будівництві і на будь-якому виробництві. Такий текстиль запросто можуть зробити наші підприємства", - скав Ільдаров.

Нагадаємо, у Росії відкрили гарячу лінію для доносів про ввезення та продаж санкційних продуктів.