Атлети підчепили інфекцію після тестових змагань в столиці Олімпіади-2016

Чотири південнокорейських віндсерфери заразилися вірусною інфекцією після тестових змагань в затоці Гуанабара в Ріо-де-Жанейро, де відбудуться змагання Олімпійських ігор-2016

Один з чотирьох спортсменів Вонву Чо потрапив до лікарні зі скаргами на запаморочення і нудотуповідомляє Еспресо.TV з посиланням на AP.

"Можливо, все це через воду в затоці. Вона жахливо пахне. Я не уявляю, як тут взагалі можна проводити змагання", - сказав Чо.

Раніше на сильний розлад шлунка поскаржилися 15 з 40 членів молодіжної збірної США з веслування, які взяли участь у змаганнях в затоці. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) пообіцяв задовольнити прохання Всесвітньої організації охорони здоров'я та перевірити воду в Гуанабара на наявність бактерій і вірусів.

У липні представник оргкомітету Олімпіади-2016 Маріо Андрада заявив, що змагання з вітрильного спорту і віндсерфінгу на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро не будуть перенесені із затоки Гуанабара, незважаючи на серйозний рівень забруднення.

Президент Національного олімпійського комітету Бразилії Карлос Нузман заявив 1 серпня на засіданні 128-й сесії МОК у Куала-Лумпурі, що місце проведення змагань з вітрильного спорту мінятися не буде, і гарантував, що до Ігор-2016 затока буде очищена.

Історія боротьби за чистоту Гуанабара налічує не одне десятиліття. У період з 1990 по 2005 роки під час реалізації першого масштабного плану поліпшення екологічного стану затоки в будівництво і модернізацію очисних споруд, а також інші санітарні заходи було вкладено в цілому $1,1 млрд. Однак істотних поліпшень це не принесло. Тоді було вирішено асигнувати на потреби очищення басейну Гуанабара ще $1,2 млрд і пов'язати проведені заходи з підготовкою до Олімпіади.

Читайте також: Як у Ріо-2016 знущатимуться над олімпійцями