Чиновники Мінінфраструктури вимагають підняти собі зарплату до 35 тисяч гривень

Міністерство інфраструктури подало в Мінфін пропозицію про збільшення зарплатного фонду транспортного відомства з 17 млн грн до 139 млн грн.

Чиновники МІУ вимагають підняти собі зарплату майже у вісім разів. Міністерство інфраструктури подало в Мінфін пропозицію про збільшення зарплатного фонду транспортного відомства з 17 млн ​​грн до 139 млн грн.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав замміністра інфраструктури Володимир Омелян. За його словами, зарплати співробітникам необхідно підвищити до 35 тис. гривень. "Не бозна-які гроші", - написав чиновник. За його словами, вимагати таку зарплату співробітники МІУ мають повну підставу.

Проте Мінфін вимогу керівництва МІУ не підтримав, зарплату чиновникам підняли, але не так значно. Таке рішення Мінфіну, вважає чиновник, стимулює збереження корупції і тіньових зарплат в Мінінфраструктури. За словами Омеляна, держапарат "хочуть перетворити на Маппет-шоу".

"Доплати невідомого походження - це нормально, хабарі - двигун економіки, первісне нагромадження капіталу завжди так відбувається", - пише Володимир Омелян.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Міністерстві інфраструктури створено неофіційну систему додаткового матеріального стимулювання держслужбовців, а суми щомісячних доплат досягають 50 тис. доларів. Зазначалося, що куратором цього процесу називають радника глави Адміністрації Порошенко - Михайла Бейліна.

Міністр юстиції Павло Петренко закликав правоохоронні органи відреагувати на факти, які наводяться представниками ЗМІ, щодо існуючої в низці міністерств неофіційної системи матеріального заохочення співробітників.