На Миколаївщині згоріла церква

У Миколаївській області в результаті пожежі була знищена церква

19 серпня о 12:40 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що за адресою вул. Щербатова с. Мазурове Кривоозерського району виникла пожежа будівлі Української православної церкви Іоанна-Богослова Київського патріархату. Про дану подію рятувальників сповістили перехожі, які побачили вогонь у храмі. Зі слів очевидців стало відомо, що по завершенню святкового богослужіння з приводу свята Преображення Господнє церкву було зачинено. Близько години опісля мешканці села помітили дим, який йшов зсередини будівлі та полум’я .

На місце події виїхали два відділення 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. По прибуттю було встановлено, що дерев’яна одноповерхова будівля церкви повністю охоплена вогнем. Місцеві мешканці намагались загасити полум’я підручними засобами, але всі спроби виявились марними, воно стрімко розповсюджувалось.

 Рятувальники приступили до гасіння пожежі, для підвозу води додатково залучили 2 трактори з бочками фермерського господарства "Мазурівське". О 15:35 пожежу на площі 540 кв. м було ліквідовано.

 Всього до ліквідації події було залучено 10 чоловік особового складу, понад 10 осіб місцевого населення та 4 одиниці техніки.

Причина пожежі наразі встановлюється. В результаті події загиблих та постраждалих немає.

Додатково на місці працювали: мобільно-оперативна група Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, дослідно-випробувальна лабораторія, слідчо-оперативна група Кривоозерського районного відділу міліції УМВС України у Миколаївській області.