Нацрада повторно перевірить телеканал БТБ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила додаткову позапланову перевірку ТОВ "Банківське телебачення" у зв'язку з відповідним зверненням Генеральної прокуратури України

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацради, пише Еспресо.TV 

"Перевірка стосуватиметься дотримання ТОВ "Банківське телебачення" вимог статті 12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" при створенні телерадіоорганізації", - уточнили в Нацраді.

У відомстві нагадали, що в травні цього року Нацрада вже призначала перевірку "БТБ" за зверненням Генпрокуратури, яка вела справу стосовно колишнього голови Нацбанку Сергія Арбузова і мала сумнів, чи була передбачена статутом НБУ можливість створення телекомпанії.

Тоді провести перевірку не вдалося, оскільки статутні документи компанії були вилучені Генпрокуратурою, що не дало можливості зафіксувати або не зафіксувати факти порушень. 

Зазначимо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 13 серпня переоформила ліцензію на мовлення телеканалу "Банківське телебачення", передавши його у власність Міністерства інформаційної політики.