Поліція вважає, що до вибуху в Таїланді причетні 10 людей

Вибух в індуїстському храмі готувала та виконувала велика група місцевих зловмисників, не причетних до міжнародної терористичної мережі, але серед них міг бути іноземець

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

Поліція вважає, що вибуховий пристрій виготовили та привели в дію різні люди. Крім того, в групі були люди, які відповідали за спостереження та ті, хто відповідав за відступ групи з місця теракту.

Водій мототаксі Касем Пуксуван, який привіз підозрюваного до храму Ерван, вважає, що той був іноземцем.

Таксист каже, що чоловік розмовляв незнайомою мовою по мобільному телефону під час поїздки та не виглядав як таєць. З водієм пасажир не розмовляв, лише показав шматок паперу з написом англійською, куди потрібно їхати – центральний парк Бангкоку.

"Коли я його привіз, він виглядав дуже спокійним, як звичайний клієнт. Він  не виглядав, як людина, що кудись поспішає", - цитує Касема CNN.

Але влада та поліція вважають, що терористи не належать до якоїсь міжнародної мережі, повідомляє BBC. Такий висновок було зроблено після спілкування з іноземними колегами.

Є версія, що до вибуху причетні місцеві сепаратисти.

Раніше поліція оприлюднила фоторобот підозрюваного та видала ордер на його арешт. Пізніше речник поліції повідомив, що у причетності до теракту підозрюють ще двох осіб.

Вибух біля храму Ерван стався 17 серпня. Чоловік у жовтій футболці залишив там свій рюкзак, в якому, як потім виявилося, була бомба. Від вибуху загинуло 20 людей. Ще 120 було поранено.

Наступного дня невідомий кинув вибуховий пристрій в людей на пірсі "Сатон". Зловмисник промахнувся і бомба впала у воду. Ніхто не постраждав.