Терористи не пускають ОБСЄ на майже половину окупованої території Донбасу

На частині території Донбасу, яка перебуває під тимчасовим контролем терористів, мають місце значні проблеми з вільним пересуванням патрулів ОБСЄ

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Влада ОРДО та ОРЛО повністю блокує доступ спостерігачів до ділянки російсько-українського кордону в районах Луганської та Донецької областей, а 46% території, яка контролюється бойовиками, практично закриті для патрулювання представниками СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначили, що 19 серпня на пункті пропуску Майорськ, що на Донеччині, відбулася виїзна зустріч керівництва української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на чолі з генерал-майором Борисом Кременецьким із заступником керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом і представниками Донецького та Краматорського офісів СММ ОБСЄ.

Представники краматорського офісу ОБСЄ підтвердили відсутність проблем, пов’язаних з доступом інспекторів місії на контрольовану Збройними силами України територію.

Зокрема, керівник краматорського офісу Іонн Савчук заявив, що на підконтрольній Україні території, принаймні у зоні відповідальності краматорської групи, жодних суттєвих перешкод, що заважають роботі місії, не виникає. Усі питання, пов’язані з допуском патрулів СММ ОБСЄ, у разі потреби вирішуються на місцях в робочому порядку.

У свою чергу Хуг наголосив, що інформація щодо, нібито, перешкоджання діяльності місії з боку ЗСУ, яку розповсюджують деякі ЗМІ з посиланням на його виступ у Горлівці, не відповідає дійсності.

"Ця фраза була вирвана з контексту", - сказав Хуг.

Нагадаємо, під час брифінгу в Донецьку Хуг заявив, що бойовики "ДНР" погрожують вбивати спостерігачів ОБСЄ у випадку їх повернення у селище Безіменне Новоазовського району Донецької області.

Фото: Facebook прес-центру АТО