У Львові 23 серпня стартує нова патрульна поліція

Нова патрульна поліція розпочне роботу у Львові 23 серпня

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"23 серпня у Львові о 10:00, в День державного прапора, даємо старт нової патрульної поліції!! 600 нових поліцейських вийдуть на патрулювання міста. Зустрічайте!" - написав він.

Аваков зазначив, що главою патрульної поліції Львова призначено Юрія Зозулю.

"26 років. Молодшого сержанта… Без збентеження і без лукавства - хлопця, одного з кращих у київській патрульній поліції зараз - і… всього лише молодшого сержанта (за новим законом - капрала). Звання та досвід прийдуть. Головне - енергія і воля до змін, що ми творимо, міняючи стару міліцію на нову українську поліцію. Це - вирішальна якість!" - наголосив глава МВС.

Він повідомив, що наразі Зозуля є заступником командира третього батальйону Головного управління патрульної поліції Києва.

Аваков розповів, що новий глава патрульної поліції Львова був активним учасником Революції Гідності. Зараз він навчається у Національній академії внутрішніх справ. До свого приходу в патрульну поліцію Зозуля працював у фінансовій сфері.

"За час роботи у столичному підрозділі відзначився у кількох випадках, коли було складено адмінпротоколи на декількох VIP-осіб. Зокрема, на народного депутата України С.Мельничука за ст. 126 КУпАП "Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування" та на Г.Суркіса, віце-президента УЄФА за ст. 122-5 КУпАП "Порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв". Вміє оперативно приймати рішення у складних ситуаціях", - резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше Аваков анонсував початок набору працівників нової патрульної служби у Краматорську та Слов'янську на Донеччині.

Фото: Facebook Арсена Авакова