У московської сім'ї відібрали двох дітей через поганий ремонт і відсутність телевізора

У Росії органи опіки району Чертаново півроку тому забрали двох хлопчиків у матері і бабусі через поганий ремонт у квартирі, велику кількість кішок і відсутність телевізора

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Дождь".

Шестирічного Стаса і 12-річного Гришу забрали у матері Олени Коробової і бабусі 24 лютого 2015. У квартиру прийшли 14 осіб, не пред'явивши постанов і документів, що засвідчують особу.

Жінці пригрозили позбавленням батьківських прав протягом тижня, якщо вона не віддасть дітей добровільно. Відтак невідомі забрали дітей. Пізніше з'ясувалося, що на сім'ю поскаржилися сусіди.

Через місяць дітей перевели в соціально-реабілітаційний центр, і матері повідомили, що їй потрібно написати заяву на відвідування дітей і опіку. Рішення про повернення дітей відклали, пояснивши це тим, що Коробова відмовляється відкривати двері в квартиру.

Коробову звинуватили у невиконанні батьківських обов'язків. Начальник Чертановського відділу опіки, піклування та патронажу Олена Чернова пояснила, чому дітей забрали з сім'ї. За її словами, в квартирі живе багато кішок, немає телевізора, не працює кран, а також усі меблі старі.

Крім того, в органів опіки виникли претензії до того, що старший син навчається на сімейному навчанні, а молодший не ходить у дитячий садок, і діти "не відвідують заходи". Про які саме заходи йдеться, Чернова не уточнила.

Через три місяці Коробову можуть позбавити батьківських прав. Обмеження батьківських прав вже є. Зараз правозахисники готують матеріали по справі і шукають адвоката.