40% росіян не хочуть бачити співвітчизників під час відпустки

Майже 40% російських туристів вважають зустрічі зі співвітчизниками під час відпочинку за кордоном небажаними

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

Про це повідомляється в прес-релізі туристичного сервісу Skyscanner. В опитуванні сайту взяли участь 2,5 тисячі туристів з Росії.

Згідно з результатами дослідження, близько 40% респондентів не звертають на співвітчизників уваги, а інші раді зустрічі з земляками.

Головною причиною невдоволення співвітчизниками туристи назвали їх неповагу до культури і звичаїв країни, в якій вони перебувають (26%), ще 23% відзначили, що поведінка росіян щодо оточуючих буває образливою, а 17% вказали на непомірне вживання співвітчизниками спиртних напоїв.

Серед причин, за якими російські мандрівники раді зустріти співгромадян на відпочинку, виявилися можливість поговорити (23%) і весело провести час (12%). Також туристи згадали про готовність земляків прийти на допомогу (15%). 47% опитаних заявили, що раді бачити співвітчизників без будь-якої причини.

Уточнюється, що 44% всіх респондентів сказали, що росіяни ведуть себе на відпочинку за кордоном гірше від інших туристів, 42% не побачили різниці в поведінці, а 14%, що російські мандрівники кращі за всіх інших.