Фонд гарантування поверне депозити кримчанам тільки за відсутності російського паспорту

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплачуватиме кошти вкладникам неплатоспроможних банків, які проживають в окупованому Криму

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ФГВФО.

"Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі-Фонд гарантування) відповідно до рішення виконавчої дирекції №186/15 від 06 серпня 2015 року був прийнятий наказ № 261 від 18 серпня 2015 року щодо порядку здійснення виплат вкладникам, які проживають на тимчасово окупованій території (АР Крим та м. Севастополь)", - йдеться в повідомленні.

В фонді зазначають, що складуть списки вкладників для отримання коштів в межах гарантованої суми, які проживають на тимчасово окупованій території, відповідно до укладених з банком договорів банківського вкладу (депозиту) та банківського рахунку.

Також в ФГВФО розповіли, які документи потрібни для отримання коштів в установах банку, що здійснює виплати: оригінал дійсного паспорту громадянина України, документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або відмітки у паспорті громадянина України про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, особисту декларацію про відсутність громадянства держави-окупанта.