Марія Гайдар боїться повертатися в Росію

Виконуюча обов'язки заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Марія Гайдар зізналася, що боїться їхати на свою батьківщину - Росію

Про це Гайдар сказала в інтерв'ю УП, передає Еспресо.TV.

"Боюся, що якщо заїду на територію Росії, то мене звідти просто не випустять. Принаймні, найближчим часом такий ризик є. А я хочу бути тут і працювати. І потім, я була російським політиком, це моє коріння, я завжди працювала чесно і намагалася приносити користь, робити все, щоб змінити ситуацію. Тепер я розумію, що важливо бути тут і допомагати, це усвідомлений вибір, різка зміна життєвого шляху", - вважає російська опозиціонерка.

Марія Гайдар розповіла, що рішення прийняти запрошення Саакашвілі працювати в Україні далося їй дуже складно.

"Рвуться зв'язки, які не є для мене формальними, вони досить глибокі. Так що це було по-справжньому важке рішення. Особливо з рідними було важко. Вони боялися, що більше мене не побачать. Моїй бабусі 90 років і вона вважає, що більше не побачить мене ніколи. Якщо так задуматися, то психологічно це непростий момент...Хоча в немає сумнівів, що це те саме місце і та сама команда, в якій мені хотілося працювати", - підсумовує Гайдар.

Повідомлялось, що Порошенко надав українське громадянство Марії Гайдар, також Марія відмовилася від російського паспорту.

Нагадаємо, 17 липня голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі повідомив про призначення Гайдар своєю помічницею.