На суді над Савченко будуть європейські спостерігачі, - адвокат

Незважаючи на труднощі та небезпеку, які чекають на спостерігачів у російському Донецьку, на суді над Савченко будуть дипломати європейських країн

Про це повідомив адвокат української льотчиці Ілля Новіков у ефірі Еспресо.TV.

"Ми отримали тверду обіцянку та гарантії з боку МЗС України, яке отримало повідомлення з МЗС європейських країн про те, що спостерігачі будуть присутні незважаючи на труднощі. Дипломати різного рангу з різних країн будуть направлені на засідання, і підтримка буде відчутною на всіх етапах судового розгляду", - повідомив Новіков.

Ростовський суд відхилив клопотання адвокатів політув'язненої про перенесення слухань із Донецька Ростовської області до Москви. Проведення засідання у Донецьку несе загрозу адвокатам, родичам та міжнародним спостерігачам, оскільки це місто - перевалочний пункт бойовиків ЛНР та ДНР, заявляла раніше Савченко.

За словами адвоката, Надія попросила не оскаржувати рішення про залишення підсудності справи у Донецьку. Новіков стверджує, що добитися результату у Ростові неможливо, тому не варто витрачати на це час. Натомість, адвокати готуються до суду і обіцяють, що не пізніше другого тижня вересня розгляд справи по суті буде у повному розпалі.