Науковці стверджують, що 2015 стане найспекотнішим в історії

Липень 2015 року побив усі температурні рекорди й обіцяє зробити рік найспекотнішим в історії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

"Потепління прискорюється, і ми бачимо це уже цього року", - сказав науковець Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США Джейк Крауч.

Учені певні, що 2015 стане найспекотнішим роком. Липень цього року став найгарячішим місяцем в історії. Середня температура на планеті сягнула 16,61 градусів Цельсія, що на 0,81 градусів вище, ніж середньомісячна температура протягом ХХ століття, передає The Independent.

Червоні кольори на карті позначають точки на планеті, де температура в липні 2015 була вищою, ніж зазвичай. Темно-червоним позначено рекордну спеку

Було побито також рекорди 1998 та 2010 років.

Національне управління океанічних та атмосферних досліджень слідкує за температурами із 1880 року. За даними управління, дев'ять із десяти найгарячіших місяців було зафіксовано після 2005 року.

Експерти управління стверджують, що високі температури спричиняє поєднання техногенної зміни клімату і явище Ель-Ніньйо.

Нагадаємо, цього літа від аномальної спеки потерпає увесь світ. Високі температури призвели до загибелі багатьох людей на різних континентах.