Путін дав старт компанії, яка зароблятиме на спалюванні санкційних продуктів, - Forbes

Російська компанії "Турмалін", яка займається випуском мобільних крематоріїв, зароблятиме на знищенні санкційних продуктів. Ще на початку 90-х теперішній президент Володимир Путін підписав свідоцтво про реєстрацію саме цієї компанії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Forbes.

В 1993 році голова компанії Михайло Востріков створював спільне підприємство "Турмалін" зі шведськими партнерами. Володимир Путін, який керував у той час комітетом із зовнішніх зв'язків мерії Санкт-Петербурга, підписав свідоцтво про реєстрацію спільного підприємства. "Ми цим дуже пишаємося", - заявив російський підприємець.

У 2008 році Мінсільгосп вибрав цю компанію єдиним постачальником інсинераторів - печей для спалювання органіки і небезпечних відходів. По лінії відомства було продано 20 печей за ціною в середньому 6 млн руб. за установку "під ключ". В цілому за 22 роки роботи компанія Михайла Вострікова виготовила і встановила більше 200 печей.

Як відзначає видання, в даний час "Турмалін" чекають нові замовлення завдяки президентському указу про знищення санкційних продуктів. "Ми ніяк не обмежені, у нас великі виробничі можливості. Буде замовлення на один крематорій для продуктів, зробимо один. Буде замовлення на сто, зробимо сто", - підсумував російський підприємець.

Журналісти Forbes помітили, що на сайті "Турмаліну" в розділі "Мобільні крематорії" з'явилася приписка "Не призначені для використання в ритуальних цілях і знищення "Вантажу-200".

Як повідомлялося раніше, Росія вже знищила майже 600 тонн продуктів харчування завезені з Європи.