Росія вже готує новий "гумконвой" для Донбасу

Росія має намір наступного тижня відправити черговий так званий "гуманітарний конвой" на Донбас

Про це на нараді під головуванням прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва заявив голова Міністерства з надзвичайних ситуацій РФ Володимир Пучков, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні (20 серпня, - ред.) за дорученням уряду Російської Федерації пішов черговий, 36-й, гуманітарний конвой для підтримки жителів Донецької та Луганської областей України. Ми направили понад 600 тонн підручників для школярів. І наступним конвоєм - 27-го числа, ми повністю завершимо цю велику роботу", - заявив Пучков.

При цьому Медведєв сказав, що це є важливою місію, оскільки це - "наша допомога суміжним регіонам".

"Це важливо, хоча це гуманітарна місія, це все-таки не Російська Федерація. Це наша допомога суміжним регіонам, які перебувають у важкому становищі", - стверджує російський прем’єр.

Нагадаємо, у Раді національної безпеки України заявляють, що всі російські "гумконвої" спрямовані виключно на підтримку бойовиків. Переважно вантажівки ввозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

У Міністерстві закордонних справ України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої "гуманітарної допомоги".