Россільгоспнагляд визнав, що вся російська молочка шкідлива для здоров'я

Россільгоспнагляд опублікував на сайті новину "про виявлення шкідливих речовин в 100 відсотках досліджуваної продукції вітчизняного виробництва", а саме в молоці

Дослідження проводив Всеросійський державний центр якості та стандартизації лікарських засобів для тварин і кормів (ФГБУ «ВГНКИ»), підвідомчий Россільгоспнагляду, передає Еспресо.TV з посиланням на російський сайт "Фонтанка".

У ході дослідження були взяті 15 зразків російського молока, молочної продукції, свинини, птиці, а також один зразок угорської яловичини. Результати показали, що у всіх зразках російського виробництва є шкідливі речовини, а в угорській яловичині їх не виявилося.

Наприклад, у чотирьох зразках молока працівники ВГНКИ знайшли антибіотик хлорамфенікол, який в медицині використовується при дизентерії, пневмонії, гонореї та інших інфекційних хворобах. Протипоказаний тим, хто страждає грибковими захворюваннями, псоріазом, екземою. Викликає подразнення слизової оболонки порожнини рота, шкірні висипи. При тривалому застосуванні - грибкові ураження шкіри і слизових оболонок.

В одному зразку молочної продукції виявлено антибіотик тетрациклін. У медицині він має протипоказання: його не можна вживати вагітним, дітям (до 8 років), а також людям з виразкою шлунка та при нирковій недостатності. Серед побічних дій - зниження апетиту, блювання, діарея, гастрит, виразки шлунка і 12-палої кишки, кишковий дисбактеріоз, запаморочення і т. Д.

У всіх зразках російської свинини були виявлені метаболіти фуразолидона, який зазвичай застосовується для лікування захворювань в області шлунково-кишкового тракту, сечостатевої системи і шкірних покривів. У ряді випадків при його застосуванні можливий шкірний висип, свербіж, кропив'янка. Протипоказаний страждаючим нирковою недостатністю, захворюваннями печінки і нервової системи. Його також протипоказано призначати пацієнтам, робота яких пов'язана з керуванням автомобілем та іншими небезпечними механізмами.

"Фахівці ФГБУ" ВГНКИ "також досліджували один зразок угорської яловичини ... Порушень виявлено не було", - йдеться в повідомленні Россільгоспнагляду.