Стало відомо, яка зарплатня, машина та квартира Ангели Меркель

Віце-канцлер Німеччини живе в звичайному будинку, заробляє 290 тис. євро на рік та їздить на Audi A8

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DW.

Попередник Меркель на посаді канцлера Герхард Шредер жив у службовій квартирі загальною площею в 200 квадратних метрів прямо в будівлі відомства федерального канцлера.

Ангела Меркель і її чоловік професор Йоахім Зауер захотіли залишитися у своїй квартирі.

Адреса відома: 10117 Berlin, Am Kupfergraben, 6. Будинок багатоквартирний, квартира Ангели Меркель знаходиться на четвертому поверсі. Щоб подивитися будинок, необов'язково навіть в Берлін їхати - його зображення є в інтернеті.

На посту глави німецького уряду Меркель заробляє близько 190 тисяч євро на рік. Крім того, їй надають спеціальні доплати на службові витрати. А оскільки вона ще й депутат бундестагу, то загалом вона отримує майже 290 тис. євро на рік. Втім, з цієї дуже і дуже пристойної зарплатні вона змушена платити податки.

У розпорядженні канцлера цілодобово перебуває машина з шофером. Багато міністрів і прем'єр-міністри федеральних земель мають броньовані лімузини Mercedes або BMW. Ангела Меркель вибрала для себе Audi A8.

Ні яхт, ні розкішних палаців для відпочинку в особистому володінні Ангели Меркель немає. Не надаються вони їй і за посадою.

Нагадаємо, що на День Незалежності Порошенко зустрінеться з Меркель і Олландом