Суд дав Мельничуку 3 тижні на ознайомлення зі справою

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і обмежив термін ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, відкритого щодо народного депутата Сергія Мельничука, до 11 вересня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Клопотання слідчого задовольнити частково і встановити термін до 11 вересня 2015 року включно", - заявив слідчий суддя Віталій Писанець.

Адвокат Мельничука Андрій Колтигін рішення судді пояснив тим, що для реалізації права на захист і, враховуючи обсяг матеріалів справи і кількість вихідних днів, адвокатам і самому народному депутату необхідно більше часу.

"Мельничук повинен ознайомитися з 35 томами кримінальної справи. Сьогодні якраз було розглянуто клопотання прокуратури щодо обмеження цих термінів", - зазначив Колтигін.

ГПУ просила встановити крайній термін 7 вересня.

3 червня Верховна Рада дала згоду на притягнення екс-комбата "Айдара", народного депутата Мельничука до кримінальної відповідальності. Подання на позбавлення імунітету, затримання і арешт надішло до парламенту від Генеральної прокуратури.

Мельничука підозрюють у здійсненні низки кримінальних правопорушень, зокрема за ст. 257 (організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації або на окремих осіб, а також участь у такій банді або у здійсненому нею нападі) Кримінального кодексу України. Цією статтею передбачено позбавлення волі на термін до 15 років із конфіскацією майна.

10 червня Печерський суд Києва задовольнив подання Генеральної прокуратури про обрання щодо Мельничука запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.