Тисячі мігрантів штурмують кордон Македонії: поліція застосувала сльозогінний газ

У Македонії поліція застосувала сльозогінний газ проти тисяч мігрантів, які намагаються потрапити на територію країни з Греції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

У п'ятницю натовп, що нараховує до 3 тисяч мігрантів, спробував прорватися через кордон. В результаті не менше восьми осіб постраждали, повідомили в грецькій поліції.

Поліція Македонії за підтримки бронетехніки розтягла колючий дріт вздовж залізничних шляхів, якими мігранти перетинають кордон.

Напередодні Македонія оголосила про введення режиму надзвичайного стану в прикордонних областях країни у зв'язку з напливом біженців із сусідньої Греції. В уряді Скоп'є попередили, що для охорони кордону будуть залучатися і військові.

У Македонії стверджують, що кількість нелегальних переходів кордону з території Греції вже носить масовий характер.

Раніше міністр внутрішніх справ Македонії Мітко Чавков вимагав від Євросоюзу вжити заходів та надати додаткову допомогу країні у зв'язку з масовим припливом біженців. У четвер в ЄС заявили, що число мігрантів, які скупчилися біля кордонів Євросоюзу, сягнуло в липні рекордних 107,5 тис. осіб.

20 серпня Греція повідомила про прибуття порома з кількома тисячами мігрантів, більшість з яких приїхало із Сирії. Як і очікувалося, більшість вирушило до кордону з Македонією і намагається прорватися вглиб континенту.