У Норвегії покажуть серіал про російську окупацію

У кінці вересня найбільша приватна телестанція Норвегії покаже серіал "Окуповані" про вторгнення Росії. Москва протестує

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Rzeczpospolita.

Найдорожчий в історії норвезького телебачення серіал "Окуповані" розповідає про окупацію норвезьких нафтових і газових полів російською армію. Ідея такого сюжету з'явилася у відомого норвезького письменника-криміналіста Ю Несбо. Сценарій до фільму він написав ще у 2008 році.

На хвилі популярності скандинавських серіалів "Окуповані" ще до трансляції купили кілька європейських країн. Його покажуть також у Британії та країнах Бенілюксу. Зйомки мала виконувати публічна телестанція, але після анексії Криму скасувала свої плани. Через це за серіал взявся найбільший норвезький приватний канал TV2.

Посольство Росії в Осло уже висловило свій протест. Особливо Москву обурює, що серіал покажуть у рік 70 роковин завершення війни.

У серіалі Москва вторгається до Норвегії на прохання Брюсселя. Причиною цього, за сюжетом, є прихід до влади партії екологів, яка забороняє будь-яке видобування газу та нафти.

Захлинаючися в енергетичній кризі, Євросоюз хоче змусити Норвегію поновити видобуток, але не може зробити цього самотужки. Через це по допомогу звертаються до Москви.