Бойовики готують провокації на День Незалежності, - Служба зовнішньої розвідки

Населені пункти Донеччини можуть обстріляти бойовики із забороненої зброї. Після цього, за планом, російським ЗМІ потрапить нібито аматорське відео обстрілу силами ЗСУ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Службу зовнішньої розвідки.

"Українська розвідка здобула інформацію про наміри терористів обстріляти зі зброї, застосування якої заборонено положеннями мінських угод (реактивні системи залпового вогню і зброю калібру понад 120 або 100 міліметрів), населені пункти в районі Донецька. Згідно з задумом, російські ЗМІ одразу звинуватять у цьому Збройні сили України, оскільки до них нібито "випадково" потрапить "аматорська" відеозйомка того, як люди в українській військовій формі розгортають артилерійські установки і здійснюють обстріл", - зазначається у повідомленні відомства.

Служба розвідки застерегла ініціаторів та учасників провокацій від вчинення злочинів і попередила про невідворотність покарання. У розвідці також підкреслили, що такі плани є особливо цинічними у світлі державного свята та зустрічі Петра Порошенка із Ангелою Меркель та Франсуа Олландом у Берліні.

"Особливо цинічно виглядають наміри авторів провокації здійснити її в день державного свята України і під час переговорів президента України з лідерами Німеччини і Франції щодо майбутнього мирного врегулювання на сході України", – заявили у СЗР.

Нагадаємо, Андрій Лисенко, посилаючись на розвідку, заявляв про плани бойовиків провести провокації до Дня Незалежності. Речник Адміністрації президента з питань АТО закликав жителів тимчасово окупованих міст бути напоготові, заховатися в безпечне місце в разі обстрілу з боку бойовиків.