До Дня прапора у Києві відкриється виставка легендарних прапорів

Триденна виставка українських прапорів-реліквій відкриється на Софійській площі у Києві 23 серпня, у День прапора

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Цього року, крім формально-офіційних урочистих заходів, передбачено також відкриття виставки прапорів-реліквій на Софійській площі за участю Президента України, яка працюватиме три дні з 23 до 25 серпня з 11-ї до 20-ї", - сказав Павленко.

У свою чергу радник глави Адміністрації Президента Наталка Попович наголосила, що виставка прапорів на Софійській площі налічуватиме близько 60 легендарних жовто-блакитних стягів, у тому числі й переданих з АТО, волонтерських прапорів і прапорів з Національного історичного музею.

"До Дня Незалежності ми, в першу чергу, хотіли нагадати всім, що неможливо поневолити народ, народжений вільним... До Дня прапора ми хотіли сказати, що для українців, особливо за останній рік, Український прапор став набагато більшим, ніж звичайним символом", - наголосила вона.

За словами Павленка, традиційного святкування в Парку Слави не буде, натомість Президент ініціював широке обговорення заходів із вшанування захисників України й найближчим часом планується оприлюднити відповідний указ.

Крім того, заступник глави АПУ зазначив, що весь день 23 серпня на Хрещатику та інших площах столиці проходитимуть різні активності для дітей і дорослих, зокрема, флешмоб "Підпиши прапор", конкурс дитячих малюнків для військових в АТО, будуть організовані розважальні майданчики тощо.

Цього ж дня о 19:00 на Михайлівській площі розпочнеться концерт українських виконавців. О 21-й годині 24 серпня заплановано концерт всесвітньо відомого гурту класичної музики "Culturе orchestra".

Як уже повідомлялося, до Дня Державного прапора України 23 серпня в місті Рубіжне Луганської області відбудеться патріотичний автопробіг.