Польща допоможе Україні повернути мир, - Анджей Дуда у привітанні з Днем Незалежності

Польський президент Анджей Дуда привітав Петра Порошенка з Днем Незалежності та запевнив, що Польща допоможе Україні повернути мир і стабільність

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента України.

"Спостерігаючи за ситуацією у східних регіонах України з увагою та турботою, запевняю вас, пане президенте, у готовності Республіки Польща до підтримки усіх дій з метою тривалого повернення миру і стабільності на всій території вашої країни", - заявив Анджей Дуда у привітанні з Днем Незалежності, що надійшло на адресу Петра Порошенка.

Дуда також запевнив, що Україна може розраховувати на підтримку Польщі на дорозі реформ, особливо в ситуації військової загрози і висловив упевненість, що набуття чинності положень Угоди про асоціацію України з Європейським союзом, у тому числі принципів вільної торгівлі, а також введення у найближчому майбутньому безвізового режиму з Євросоюзом підтвердять європейський вибір України.

"Усвідомлюю, як багато зусиль та старань вимагає впровадження системних реформ в ситуації загрози, викликаної військовими діями, та прагну запевнити вас, пане президенте, що Польща буде незмінно підтримувати зусилля України задля зміцнення незалежності і суверенності, а також модернізації і демократизації держави", - сказав польський президент.

Він також наголосив, що в основі добросусідських стосунків Польщі та України лежить ведення реального історичного діалогу.

"Вірю в можливість вирішення проблем шляхом двосторонньої співпраці та ведення реального історичного діалогу, що базується на правді та взаємній повазі", - йдеться у вітанні.

Нагадаємо, український президент уже отримав привітання до Дня Незалежності від американського президента Барака Обами.