Сепаратисти відмовляються воювати, Кремль наполягає, - штаб АТО

Мобілізовані бойовики відмовляються іти в бій, а на продовженні кровопролиття наполягає Кремль

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сторінку штабу АТО у Facebook.

"Мобілізовані чоловіки відмовляються воювати в ході реальних бойових протистоянь. Зокрема, на цьому тижні, в районі Новоласпи, самовільно залишили позиції підрозділи, які були сформовані зі співробітників МВС та держбезпеки так званої "ДНР". Цей факт в чергове показує, що люди Донбасу втомилися від війни і лише московські ляльководи бажають продовжувати кровопролиття", - зазначається у повідомленні.

У штабі АТО повідомляють, що в ніч на 23 серпня ситуація уздовж лінії розмежування була стабільною. Незаконні збройні формування, провокуючи сили АТО, застосовували переважно стрілецьку зброю. У темну пору доби, повідомляє штаб, ворог декілька разів порушив Мінські домовленості і використовував озброєння калібру понад 100 міліметрів. 

У районі Маріуполя близько 2 ночі по опорних пунктах сил АТО у Широкиному і Сартані також працювала 152-міліметрова артилерія ворога. Поблизу Донецька майже о 1 ночі під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилися Опитне і Авдіївка. А на Артемівському напрямку о 13.40 бойовики били з мінометів по Троїцькому. 


Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/war/1114639-boyoviki-vidmovlyayutsya-voyuvati-na-prodovjenni-krovoprolittya-napolyagae-kreml-shtab.html