У Вінниці відкрили інтерактивну стелу героям Євромайдану й АТО

Інтерактивну Стелу Пам’яті героям Небесної Сотні та загиблим в АТО землякам в неділю відкрили у Вінниці

Про це розповів в.о. вінницького міського голови Сергій Моргунов, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ми зобов’язані пам’ятати героїв, які віддали своє життя заради нашої незалежності, нашої держави, заради українського народу. Відкриття мультимедійної Стели Пам’яті стане продовженням меморіального комплексу в пам'ять про героїв Небесної Сотні та загиблим в АТО, встановленого у січні. Це не просто пам’ятний знак, це наш спосіб вшанування усіх тих земляків, хто склав голову за наше мирне життя", - каже Моргунов.

Стела Пам’яті виготовлена у вигляді гранітної конструкції з вмонтованим мультимедійним екраном, на якому в режимі нон-стоп транслюватиметься інформація про всіх загиблих земляків під час Революції Гідності та під час служби в АТО. Її встановили на площі Європейській у центрі Вінниці.

Під музичний супровід на екрані стели демонструються фотографії вінничан, інформація про те, за яких обставин вони загинули, та які мають державні нагороди.

Честь відкрити Стелу Пам’яті надали дітям загиблих бійців, вдовам і матерям атовців. Участь в урочистій церемонії взяли близько півтисячі вінничан, серед яких керівники області, міста Вінниці, бійці АТО, волонтери, духовенство та пересічні городяни. Після відкриття відбулось покладання квітів до меморіалу загиблим героям.

Нагадаємо, у Києві встановили меморіальну стелу Героям України у квітні цього року.