На День Незалежності в Києві виступить всесвітньовідомий оркестр "I, CULTURE Orchestra"

Завтра, на День Незалежності України, на Майдані та в Національній опері України зазвучить відомий оркестр "I, CULTURE Orchestra"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Виступ 95 музикантів із Польщі та країн Східного партнерства – "I, CULTURE Orchestra" – стане головною культурною подією на День Незалежності України. Спершу, о 16.00, оркестр зіграє в Національній опері України, однак місць на цей концерт уже немає. Тож усі охочі зможуть почути "I, CULTURE Orchestra" після 21.00 ще й на Майдані Незалежності.

"Приємно, що цей оркестр має можливість у своїй програмі грати музику українських композиторів. Я сподіваюсь, що після наших виступів у Києві у людей з'явиться більше розуміння, що таке класична музика, що Україна має прекрасну і глибоку симфонічну музику, завдяки якій ми відбуваємося", - зазначив на прес-конференції з нагоди виступу оркестру його художній керівник, всесвітньовідомий український диригент Кирило Карабиць.

Програми двох концертів відрізнятимуться. Так, у Національній опері музиканти виконають відомі твори українських композиторів, а також очікується виступ разом з оркестром солістів зі Сходу України та Джамали.

На Майдані Незалежності, зокрема, пролунає "Ода до радості" з симфонії №9 Людвіга ван Бетховена – гімн Європейського союзу. До того ж на обох концертах виступить знана грузинська скрипалька Ліза Батіашвілі.

"I, CULTURE Orchestra"  – молодіжний оркестр, започаткований Інститутом Адама Міцкевича (Польща) 2011 року.  Унікальність його в тому, що цей оркестр «народжується» щороку.

Щороку музиканти проходять жорсткий конкурсний відбір, щоби потрапити до лав "I, CULTURE Orchestra". Таким чином, це ще й освітній проект, котрий дозволяє молодим талантам набути досвіду під керівництвом музикантів із найкращих світових оркестрів. Прикметно, що у нинішньому складі "I, CULTURE Orchestra" понад 20 музикантів – українці.

За чотири роки свого існування "I, CULTURE Orchestra" дав 29 концертів у 22 містах, виступаючи в найпрестижніших концертних залах Великобританії, Німеччини, Бельгії, Іспанії, Франції, Швеції, Ісландії, Данії, Литви, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови. 

Нагадаємо, у День Незалежності на українців чекає парад, концерти та молебень за Україну.

Фото: прес-служба  "I, CULTURE Orchestra"