КНДР та Південна Корея домовилися про врегулювання конфлікту

У результаті переговорів між КНДР та Південною Кореєю представники ворогуючих країн домовилися залагодити конфлікт на кордоні

Про це повідомляє Еспресо.TV  з посиланням на ТСН.

Очікується, що про деталі домовленостей найближчим часом розповість радник президента Південної Кореї з національної безпеки.

Нагадаємо, 10 серпня Південна Корея вперше за 11 років відновила в районі демілітаризованої зони роботу гучномовців, через які ведеться пропагандистське мовлення. Цьому рішенню передував інцидент за участю двох південнокорейських військових, які отримали поранення, підірвавшись на міні, закладеній в демілітаризованій зоні.

У Сеулі звинуватили Пхеньян у мінування демілітаризованої зони, в КНДР ці звинувачення відкинули. У минулий четвер Північна і Південна Корея обмінялися артилерійськими залпами. Першими відкрили вогонь північнокорейські військові.

Директор бюро розвідки збройних сил КНДР Кім Ен Чхоль у свою чергу повідомив, що підрозділи північнокорейської армії поблизу демаркаційної лінії з Південною Кореєю приведені в стан повної бойової готовності. За даними південнокорейських ЗМІ, після відновлення роботи гучномовців Пхеньян минулого тижня пригрозив Сеулу "невибірковими ударами" по південнокорейській території, якщо Південна Корея не припинить мовлення через гучномовці.