Президент Південної Кореї не збирається поступатися перед погрозами війною від КНДР

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе пообіцяла продовжити роботу гучномовців через кордон з КНДР, доки Пхеньян не вибачиться за розміщення мін на кордоні

Про це передає Еспресо.TV із посиланням на телеканал "Дождь".

"Вони мають принести вибачення і вжити заходів щодо запобігання в майбутньому подібних провокацій і напруги", - заявила президент Південної Кореї.

Як раніше повідомлялося, на початку серпня південнокорейські солдати, обходячи кордон, потрапили на міни, і в результаті вибухів двоє військових зазнали серйозних поранень ніг. Сеул заявив, що міни в дерев'яних ящиках заклали північнокорейські військові та відновив вперше за десять років пропагандистське мовлення через кордон.

КНДР відкрила артилерійський вогонь по гучномовцях і пригрозила почати бойові дії, якщо Сеул протягом 48 годин не припинить "пропагандистську війну". 50 підводних човнів КНДР залишили свої бази, натомість міністерство оборони Південної Кореї достроково повернуло до країни винищувачі F-16, які брали участь у навчаннях на Алясці.

Читайтетакож: КНДР і Південна Корея поновили переговори.

Термін ультиматуму вже сплив 22 серпня, сторони зробили дві спроби переговорів. І хоча ні про які конкретні результати не повідомлялося, ведення переговорів дозволило поки oj уникнути повномасштабних військових дій.