У Москві поховали Льва Дурова

У Москві сьогодні, 24 серпня, на Новодівичому кладовищі поховали актора Льва Дурова

Його могила знаходиться поруч c могилою Євгена Примакова, Олени Образцової та Людмили Зикіної, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Газету.ру".

Як наголошується, раніше на церемонію прощання з Дуровим до Театру на Малій Бронній прийшли його колеги, політики і глядачі; всі вони принесли квіти. Зі сцени звернулися до присутніх літератор Геннадій Саянов, глава столичного департаменту культури Олександр Кибовський, космонавт Георгій Гречко, театральний критик Михайло Швидкой і колишні студенти Дурова.

"Під тривалі оплески керівництво театру опустило завісу", - йдеться в повідомленні.

Про госпіталізацію Дурова стало відомо 7 серпня, його стан оцінювався як вкрай важкий. Після деякого поліпшення Дурову знову стало гірше, лікарі діагностували у нього важку пневмонію.

Російський актор, режисер, народний артист СРСР Лев Дуров народився 23 грудня 1931 року в Москві. Сім'я Дурових належить до знаменитої династії російських циркових артистів.

У 1954 році після закінчення школи-студії МХАТ Дуров був прийнятий в трупу Центрального дитячого театру, потім перейшов у 1963 році в театр імені Ленінського комсомолу, а в 1967 році - Московський драматичний театр на Малій Бронній, де працював до останнього часу.

У кіно Дуров зіграв понад 200 ролей. Популярність йому принесли роботи в картинах "Я крокую по Москві", "Старики-розбійники", "Сімнадцять миттєвостей весни", "Велика перерва", а також фільми "Чи не послати нам гінця?" і "Місяцем був повен сад".

Нагадаємо, Лев Дуров помер проти ночі на 20 серпня після тривалої хвороби.