Німеччина засудила вирок Сенцову і Кольченку

Німеччина засудила вирок українському режисерові Олегу Сенцову й активісту Олександру Кольченку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

"Мене глибоко потрясли суворість покарання Олегу Сенцову і Олександру Кольченку, а також повідомлення, згідно з якими заяви по цьому процесу були здобуті тортурами і жорстоким поводженням. Я закликаю відповідні служби в Росії: ці факти слід розслідувати і прояснити!", - заявив уповноважений уряду Німеччини з прав людини Крістоф Штрессер.

Штрессер додав, що Росія як член Ради Європи "повинна діяти відповідно до своїх обов'язків щодо дотримання міжнародних стандартів прав людини", зокрема, поважати права Сенцова і Кольченка.

Як повідомлялося, сьогодні в Ростові-на-Дону Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, Олександра Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму. Сенцов і Кольченко у відповідь на вирок російського суду заспівали Гімн України

За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов'язану з українським "Правим сектором". Кольченко обвинувачується в участі в цьому "терористичному угрупуванні". Українці обвинувачення відкидають.

Нагадаємо, що Україна планує боротися за Сенцова і Кольченка, про це повідомили в МЗС,

Варто зазначити, що блогосфера кипить обуренням через вироки кримським активістам. А західні політики засудили вирок Сенцову і Кольченку