"Нормандська четвірка" може зустрітися під час Генасамблеї ООН, - Порошенко

Петро Порошенко розглядає можливість зустрічі з президентами Франції, Німеччини та Росії під час сесії Генеральної асамблеї ООН у кінці вересня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

"Я не буду цього (можливість зустрічі "Нормандської четвірки". – Ред.) ні підтверджувати, ні спростовувати, але ви всі розумієте, що Нью-Йорк і засідання Генеральної асамблеї ООН є платформою, де відбувається більшість міжнародних зустрічей. Головне правило – якщо ця зустріч відбудеться, вона має бути ретельно підготовленою, тому зараз ми готуємо нашу делегацію, яка завтра виїжджає на зустріч Тристоронньої контактної групи", - заявив Петро Порошенко сьогодні в Одесі.

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв на брифінгу у вівторок у Києві повідомив, що є імовірність проведення такої зустрічі найближчим часом.

"Я швидше повідомив би про ймовірність зустрічі у Нормандському форматі чи в іншому форматі на основі "нормандської четвірки"... станом на сьогоднішній день ми спільно працюємо з нашими партнерами, і вчора було досягнуто домовленість з німецькими та французькими партнерами про те, що ми зараз працюємо з метою підготовки нової зустрічі на основі нормандського формату", - сказав К. Єлісєєв.

Нагадаємо, на тристоронній зустрічі Порошенка, Меркель та Олланда в Берліні лідери країн обговорювали російську загрозу та забезпечення миру на сході України.