У Росії почали блокувати "Вікіпедію"

За вказівкою Роскомнагляду провайдери почали блокування доступу до "Вікіпедії" для російських користувачів

Поки, щоправда, московські користувачі повідомляють, що доступ досі є як через стаціонарний, так і через мобільний зв'язок, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Раніше в релізі відомства зазначалося, що "Роскомнагляд направив на блокування операторами зв'язку покажчик сторінки сайту російськомовної "Вікіпедії", що містить заборонену інформацію про наркотичну речовину".

"Дії по переміщенню зазначеної статті на іншу URL-адресу, зроблені раніше адміністрацією російського сегмента інтернет-енциклопедії, не обмежили доступ користувачів до інформації, визнаної судом забороненою", - підкреслили у відомстві.

Рішення Роскомнагляду заблокувати доступ до сторінки "Вікіпедії", що містить інформацію про способи приготування нарковмісної речовини, "вдарить" по всьому ресурсу, вважає директор некомерційного партнерства "Вікімедіа РУ" Володимир Медейко.

"Вікіпедія" використовує захищений протокол, який не дозволяє провайдерам та іншим особам, які знаходяться між користувачем ресурсу і ресурсом, визначати, які сторінки він читає, які дані передає, отримує. Доступу не буде у користувачів по всіх сторінках ресурсу", - пояснив Медейко.